Aplicacions Pick & Place amb robòtica d’alta velocitat

Cada dia és més important el rendiment i productivitat de les línies industrials. És per això que els fabricants d’automatització i integradors hem evolucionat per poder oferir als nostres clients les solucions més avançades, flexibles, i eficients. Les aplicacions de Pick&Place són un exemple més d’aquesta evolució.

Mitjançant la robòtica d’alta velocitat, els sistemes de Pick&Place són capaços de fer més de 120 cicles per minut, on els robots guiats amb sistemes de visió artificial, manipulen els objectes mentre aquests estan en constant moviment.

Quina solució és la més adequada per la seva aplicació?

Existeixen dos tipus bàsics de robots d’alta velocitat: El model Delta i el model SCARA. Factors com els eixos de moviment necessaris o el pes de l’objecte a manipular ens faran optar per una solució o una altre.

Quins passos cal seguir per a la realització del meu projecte?

Per tenir una idea de com haurà de ser la seva aplicació Pick&Place caldrà tenir en compte els passos següents:

  1. Especificacions del projecte

Primerament cal tenir clar quines són les necessitats de la aplicació. Quants tipus de producte diferents hauran de ser manipulats pel robot? Què ha de fer exactament el robot? De quin espai disposem?

2.  Selecció del robot

Dins dels dos tipus bàsics de robots Delta o SCARA per aquestes aplicacions, existeixen diversos models amb característiques diferents en quant a dimensionat, càrrega màxima, velocitat de moviment, radi d’acció, etc.

Les característiques bàsiques dels robots que ens ofereix OMRON per aquestes aplicacions són:

Robot DeltaWashdown Delta robot400x400

  • Fins a 200 cicles per minut
  • Càrrega útil fins a 3 kg
  • 3 + 1 Graus de llibertat (eix rotacional opcional)
  • Radi d’acció de 450 a 1100mm en funció del model
  • Opció model higiènic IP67 per sales blanques

 

Robot SCARAScara_Robots400x400

  • Fins a 80 cicles per minut
  • Càrrega útil fins a 50 kg
  • Radi d’acció de 120 fins a 1200 mm
  • Opció model higiènic IP67 per sales blanques

 

3.   Sistema de subjecció

Optarem per un tipus de subjecció pneumàtica o mecànica bàsicament en funció del pes i característiques dels objectes a manipular.

4.  Visió artificial

És molt comú que les aplicacions de Pick&Place i la visió artificial vagin  lligats, completant així una aplicació capaç de manipular peces en moviment, obtenint una molt alta  productivitat. Es pot optar per escollir un sistema de visió compacte específicament dissenyat per al posicionament d’objectes, o escollir un sistema que a més del posicionament sigui capaç de realitzar inspeccions de control de qualitat.

Sol·liciti més informació sobre les novetats i ofertes relacionades aquí

Descarregui’s el tríptic informatiu  aquí

 

 

 

0saves


If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.
This entry was posted in Notícies. Bookmark the permalink.

Leave a reply